Geroosterde nieuwe aardappel met knoflook

Vandaag maken we: geroosterde nieuwe aardappel met knoflook. Recept voor 4 personen. - 8 nieuwe, middelgrote aardappels - 2 genseden teentje knoflook - 2 grof gesneden rode uien - 1 1/2dl. créme fraîche - 1 eetlepel fijn gesneden bieslook - 1 eetlepel gehakte peterselie - 50 gram boter - 1 dl. olijfolie - grof zeezout - peper uit de molen De bereidingswijze: - verwarm de oven voor op 180°, hete lucht. - was de aardappels zorgvuldig en leg ze in een ovenschaal. Verdeel de uien, de knoflook, de boter in kleine klontjes en de olie over de aardappels. Bestrooi met grof zeezout en peper uit de molen. - schuif de schaal in de oven en laat de aardappels in ongeveer 35minuten gaar worden terwijl het bakvet om de 10minuten over de aardappels heen wordt geschept. - vermeng ondertusssen de créme fraîche met de bieslook en de peterselie en maak op smaak met (fijn) zout en peper uit de molen. Serveer de créme fraîche bij de aardappels. Smakelijk,

U vindt ons nu ook op